Deze website maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

incompany workshop

presenteren voor de camera 

Presenteren voor de smartphone camera of een vlog opnemen, hoe doe je dat? Tijdens deze training leren deelnemers hoe ze professioneel en betrouwbaar zichzelf, de organisatie en haar producten of diensten goed kunnen presenteren voor de smartphone camera. 

Naast vele praktische tips en tricks voor een goed en enthousiast verhaal komen tijdens deze workshop ook basisfilmtechnieken aan bod. Zoals: Hoe zet je de smartphone camera in? Hoe kom je goed in beeld en maak je oogcontact? Hoe neemt je een goed interview af? En hoe zorg je voor de juiste belichting en goed geluid?

Programma

  • Voorbereiding
  • Camerastand, belichting en geluid 
  • Houding (lichaamstaal) en spreektechniek (stemgebruik) 
  • Storytellingtechnieken 
  • Interviewtechnieken  

Uitleg en praktische oefening wisselen elkaar af
Tijdens deze training krijgen deelnemers  veel praktische oefeningen. Oefening baart kunst immers.  De focus van de workshop ligt op lichaamstaal en stemgebruik. Ben je goed verstaanbaar? Praat je op de juiste snelheid? Hoe kom jij over? Zit je er actief bij of ongeïnspireerd? Maak je voldoende oogcontact? Loopt jouw lichaamstaal synchroon met je verhaal? Aan de hand van de oefeningen en de feedback van de docent en medecursisten leren deelnemers hoe ze zichzelf krachtig, enthousiast en zelfverzekerd kunnen presenteren voor de smartphone camera. Hiernaast leren ze  ook hoe ze andere mensen binnen of buiten jouw organisatie goed kunnen interviewen en mooi in beeld krijgen. 

Wat kan de deelnemers na deze workshop? 
Na deze workshop beheersen de deelnemers de basis verbale en non-verbale presentatietechnieken. Ze weten hoe ze contact moeten maken,  kijken, spreken en bewegen.  Ook kunnen ze de basis storytelling in woord en beeld toepassen om hun verhaal goed en enthousiast voor de camera te presenteren. Hiernaast beheersen ze  de basis interviewtechnieken en weten ze hoe ze moet zorgen voor de juiste belichting en goed geluid. 

Sfeerimpressies workshops vloggen en presenteren voor de camera

Open training Filmatelier Bussum

GGD Zuid Limburg

Leaseplan

De volgende bedrijven en overheidsinstellingen gingen je voor: