Deze website maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

podcast

Training

De Podcast open dagtraining is bedoeld voor de makers van morgen. Aan het einde van de dag hebben de deelnemers een podcast gemaakt van een minuut of tien en weten zij hoe ze die moeten opnemen, monteren, publiceren en verspreiden. Deze training is vooral interessant voor deelnemers die het gehele maakproces willen beheersen.

Deze workshop verzorgen wij zowel op vaste data op onze eigen trainingslocatie Filmatelier Bussum als incompany. Ook is deze workshop leuk en zeer geschikt als onderdeel van je teamuitje of teambuildingdag.

Programma

  • Wat is podcast?
  • Soorten podcasts
  • Doelgroep, waardepropositie en format
  • Conceptontwikkeling
  • Storytelling tools
  • Interview technieken
  • Stemtechniek
  • Opname technieken 
  • Monteren 
  • Distributie en promotie 

Uitleg en praktische oefening wisselen elkaar af

Tijdens de training leer je van conceptontwikkeling tot opname, monteren en publicatie.  Aan de hand van meerdere praktijk opdrachten leer je o.a. hoe je een verhaal begint? Wat laat je horen van het gesprek en wanneer gebruik je een voice-over? Hoe bouw je spanning op? Hoe rond je het verhaal af?  Ook ervaar je wat een stem of interview kan toevoegen aan een verhaal. 

In het technische gedeelte van de training krijg je uitleg over het montageprogramma Audacity, leer je hoe je voice-overs kunt opnemen, welke microfoons goed werken en hoe je muziek kunt gebruiken als ondersteuning van je verhaal.

Cover E book podcasten

De workshop wordt gegeven op werkdagen van 10.00 - 16.30 in het Filmatelier Bussum en kost € 349,- (exclusief btw, inclusief lunch en gebruik lesmateriaal).  

Na afloop van de training ontvang je ons e-book en krijg je de mogelijkheid om de trainer nog een korte zelfgemaakte podcast toe te sturen waar je per mail feedback op krijgt.

Wat kan je na deze workshop?

Je kent de kracht (en de beperkingen) van het medium podcast. Aan het einde van de training hebben deelnemers samen een podcast gemaakt van ongeveer 10 minuten. Je kunt een podcast opnemen, monteren, publiceren en verspreiden. En niet onbelangrijk: je hebt geoefend met het vertellen van een aantrekkelijk verhaal voor audio.

Wat zeggen onze klanten?

Testimonials in videoreviews en op Google

Sfeerimpressies workshop podcast maken, open training in het Filmatelier Bussum en incompany. 

Incompany training podcast maken 
ING Real Estate Finance  

Open training podcast maken 
Filmatelier Bussum  

Incompany training podcast maken
IGOM

Incompany training podcast maken
Samen EU 

De workshop wordt gegeven op werkdagen van 10.00 - 16.30 in het Filmatelier Bussum en kost € 349,- (exclusief btw, inclusief lunch en gebruik lesmateriaal). 

Meld je nu aan!

Dagtraining podcast maken

Ik meld me aan voor (datum):

Als je je aanmeldt  ga je akkoord met de Algemene  Voorwaarden van MFilms.

Bel ons voor speciale verzoeken, zoals een incompany workshop of workshop als teambuildinguitje: 06 5129 0139