Deze website maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

podcast

Training

De Podcast open dagtraining is bedoeld voor de makers van morgen. Aan het einde van de dag hebben de deelnemers een podcast gemaakt van een minuut of tien en weten zij hoe ze die moeten opnemen, monteren, publiceren en verspreiden. Deze training is vooral interessant voor deelnemers die het gehele maakproces willen beheersen.

Deze workshop verzorgen wij zowel op vaste data op onze eigen trainingslocatie Filmatelier Bussum als incompany. Ook is deze workshop leuk en zeer geschikt als onderdeel van je teamuitje of teambuildingdag.

Programma

  • Wat is podcast?
  • Do's en don'ts aan de hand van audiofragmenten
  • Doelgroep, waardepropositie en format
  • Conceptontwikkeling
  • Storytelling tools
  • Interview technieken
  • Opname technieken 
  • Monteren 
  • Distributie en promotie 

Uitleg en praktische oefening wisselen elkaar af

Tijdens de training benoemen we aan de hand van geluidsfragmenten de belangrijkste do’s en don’ts van het maken van audioverhalen. We luisteren en ontleden diverse verhaallijnen en composities. Je ervaart wat een stem of interview kan toevoegen aan een verhaal. Bovendien leer je hoe je de luisteraar kunt meenemen.

In het technische gedeelte van de training krijg je uitleg over het montageprogramma Audacity, leer je hoe je voice-overs kunt opnemen, welke microfoons goed werken en hoe je muziek kunt gebruiken als ondersteuning van je verhaal.

De deelnemers interviewen elkaar tijdens de training en gebruiken de input van deze gesprekken als basis voor hun podcast. Hoe begin je het verhaal? Wat laat je horen van het gesprek en wanneer gebruik je een voice-over? Hoe bouw je spanning op? Hoe rond je het verhaal af?

De workshop wordt gegeven op werkdagen van 10.00 - 16.30 in het Filmatelier Bussum en kost € 349,- (exclusief btw, inclusief lunch en gebruik lesmateriaal).  Daarbij ontvangen alle deelnemers een exemplaar van 'De kleine Podcasten voor Dummies', geschreven door trainer Richard den Haring.

Na afloop van de training krijg je de mogelijkheid om de trainer nog een korte zelfgemaakte podcast toe te sturen waar je per mail feedback op krijgt.

Wat kan je na deze workshop?

Je kent de kracht (en de beperkingen) van het medium podcast. Aan het einde van de training hebben deelnemers samen een podcast gemaakt van ongeveer 10 minuten. Je kunt een podcast opnemen, monteren, publiceren en verspreiden. En niet onbelangrijk: je hebt geoefend met het vertellen van een aantrekkelijk verhaal voor audio.

filmatelier bussum

Filmatelier Bussum - MFilms

Ontmoet vakgenoten in een inspirerende omgeving. Geniet van onze lekkere koffie en heerlijke lunch. En doe vooral veel inspiratie op om direct enthousiast aan de slag te gaan met jouw eerste podcast. 

De workshop wordt gegeven op werkdagen van 10.00 - 16.30 in het Filmatelier Bussum en kost € 349,- (exclusief btw, inclusief lunch en gebruik lesmateriaal). 

Meld je nu aan!

Dagtraining podcast maken

Ik meld me aan voor (datum):

Als je je aanmeldt  ga je akkoord met de Algemene  Voorwaarden van MFilms.

Bel ons voor speciale verzoeken, zoals een incompany workshop of workshop als teambuildinguitje: 06 5129 0139