Het team van MFilms

Het team van MFilms beschikt over een zeer brede en lange ervaring op het gebied van scenarioschrijven, camera, geluid en belichtingstechniek, animatie, voice over, montage tot en met het componeren van muziek voor onderliggende muziek. Op deze pagina kan je kennis maken met het MFilms team van specialisten.

Francoise Mittertreiner

Filmmaker en filmproducent

Françoise is de eigenaar en oprichtster van MFilms. In 1987 studeerde Françoise af aan de Curtin University in Perth als filmwetenschapper. Daarna werkte zij in Perth als producent en regisseur van documentaires en bedrijfsvideo’s. In 1989 ging zij aan de slag bij Joop van den Ende als productie leider en later bij het documentaire-productiehuis Amber Film. Van 1991 tot 2012 werkte Françoise in verschillende marketing- en business development-functies. Sinds 2013 werkt Françoise weer als filmmaker en filmproducent.

Joost Schrickx

Scenarioschrijver/regiseur

Joost Schrickx is een ervaren scenarioschrijver en regisseur. Zijn ervaringen op het gebied van concept- en scenario-ontwikkeling werkte Joost Schrickx in begin 2015  uit tot het Basisboek Scenarioschrijven (ISBN: 9082246309). Als filmmaker en filmproducent schreef hij een aantal kortere films en een lange bioscoopfilm. Ook maakte hij als regisseur een aantal spraakmakende documentaires. Als producent/regisseur realiseerde hij vele opdrachtfilms, bedrijfsfilms en moodfilms.

Bas Kok

Grafisch ontwerper en illustrator

Bas is grafisch vormgever en illustrator. Met zijn bedrijf Loket 1 richt Bas Kok zich voornamelijk  op het maken van animaties en illustraties, maar ook op het bouwen van websites. Door zijn jarenlange kennis en ervaring in de reclame- en grafische branche kan Bas zich goed inleven in de wensen van organisaties om een doordacht en creatief product neer te zetten.

Kai Dieho

Cameraman

Het vangen van licht. Daar komt het allemaal op neer. Of het gaat om corporate, broadcast of NGO, cameraman Kai Dieho heeft ruim 6 jaar ervaring met filmen en montage op professioneel niveau. Hij werkt o.a. voor de KRO, EO, AVROTROS, EenVandaag en Omroep Gelderland. Comfortabel van conflictgebieden tot presentaties.

Barbara de Bruyckere

Stemactrice/voice-over

Een theateropleiding, een cursus mime-spelen, acteerwerk bij een straattheatergroep en regelmatig zanglessen. Een passie voor theater. Dat is wat Barbara de Bruyckere in haar jonge jaren dreef. Haar werk als presentatrice van een cultureel programma voor de Stadsomroep Utrecht, sloot daar naadloos bij aan.

De liefde voor het podium bleef, ook toen zij als directiesecretaresse bij beursgenoteerde bedrijven als KPN en AND werkte. Toch was ze lange tijd niet zo actief in die richting. Maar ze heeft de draad weer opgepakt. Als stemacteur, voor haar dé synthese van acteren, presenteren en presteren.

Ellen Röling

Redacteur/tekstschrijver

Ellen Röling is conceptdenker, storyteller en schrijver. Ze draait mee in de workshops waar het accent ligt op concept en verhaal. Ook schreef ze mee aan website en folders van MFilms.

Jakob Krabbé

Stemacteur

Als voice-over wordt Jakob Krabbé regelmatig gevraagd voor het inspreken van commercials vanuit zijn eigen studio. Zijn stem is dagelijks te horen op de televisie, de radio en het internet. (Inter) Nationaal, regionaal en lokaal. Maar je kan Jacob ook veel horen in trailers, televisie programma’s, video-games, animaties, pre-rolls, voice-response-systemen, bedrijfsfilms, corporate webvideo’s, e-learning programma’s, promo’s, jingles, luisterboeken en vele andere soorten audiovisuele producties. Als stemacteur spreekt Jacob ook diverse animatie-series, tekenfilms en bioscoopfilms in. 

Juliette Grimbergen

Dagvoorzitter en presentatrice

Juliette Grimbergen is dagvoorzitter en presentator. Voor zowel live als online events. Daarnaast is Juliette vlogger. Dat deed ze een jaar lang voor LibelleTV en daarnaast heeft ze haar eigen YouTube kanaal OtenticO. 

Juist voor zakelijke doeleinden zet ze haar vlogskills in. Ze kondigt events en congressen aan of ze maakt een korte vlog op locatie of in de studio, al of niet samen met een interessante spreker. Juliette geeft workshops zakelijk vloggen en presentatietrainingen individueel als in groepsverband.

Esmir Majdanac

Filmmaker

Esmir Majdanac is een filmmaker en afgestudeerd aan de UVA als filmwetenschapper. Meer dan 10 jaar werkzaam als (ENG) cameraman, editor en regisseur bij verschillende producties zoals tv-items, bedrijfsfilms en documentaires. Hij werkt met een breed scala aan camera’s en voelt zich thuis binnen verschillende editing-systemen. Met deze ervaring maakt Esmir al geruime tijd films in opdracht van verschillende instanties, bedrijven en particulieren. Zijn kracht ligt in het hanteren van verschillende stijlen afhankelijk van de opdracht(gever). Van gedurfde out of focus shots gemonteerd op zweverige muziek tot een strakke, zakelijke manier van monteren en schieten.

Abdou Azzar

Cameraman/editor/ colorgrader

Abdou Azzar is een zelfstandige cameraman/cditor/colorgrader. Daarnaast is hij ook muzikant en muziekproducent. Hij is zeer creatief ingesteld en ziet elk project als een kunstwerk. Het belangrijkste vindt hij om de visie van de opdrachtgever in beeld over te brengen. Zijn passie voor beeld begon op het gebied van fotografie tijdens zijn opleiding aan de Fotovakschool (2005) tijdens de opleiding begon hij al met het maken van sfeerfilms voor zijn muziek en sindsdien loopt Abdou de deur niet meer uit zonder bewapend te zijn met zijn camera.

Ludo Keeris

Geluidsman

Ludo Keeris is een ervaren geluidsman die in 1992 is afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie. Sindsdien werkte hij als freelancer mee aan zeer diverse film- en televisieproducties. Zijn kracht ligt, naast het professioneel verzorgen van de geluidsopnames, in het meedenken met de filmmaker om tot een nog beter eindproduct te komen. Hoewel Ludo graag op een grote filmset staat gaat zijn voorkeur uit naar de meer intiemere werkomgeving van een documentaire. Met veel plezier reist hij de wereld over, maar ook het kleine van ‘om de hoek’ gaat hem aan het hart. Ludo werkte onder meer mee aan de documentaires Tara, Talking Guitars, Dochters van Malakeh en Houdoe, luchtreiziger! en de televisiereeks Reisadvies Negatief.

Joost Leufkens

Fotograaf

Joost Leufkens is een ervaren fotograaf. Al vanaf zijn zevende jaar fotografeert hij. Na de Fotovakschool is hij in de ICT terecht gekomen en heeft daar diverse commerciële sales functies vervult. Hij is altijd blijven fotograferen en in 2017 heeft hij van zijn passie zijn werk gemaakt. Hij is nu een succesvol zelfstandig allround fotograaf en werkt onder de naam EYEPHOTOS. 

Joost fotografeert voor bedrijven en particulieren. Hij geeft ook workshops om beter te leren fotograferen met je eigen camera of smartphone. 

1 beeld zegt meer dan 1000 woorden. Spelen met licht, creativiteit, compositie en inleven in wat de opdrachtgever graag wil. Dat is de basis voor de mooie beelden die hij maakt.

Shushila del Monte Lyon

TV-presentatrice

Shushila begon haar carrière achter de schermen op het Mediapark in Hilversum en begon al snel met het presenteren voor de camera. Dit deed zij bij het ochtendprogramma 'Early birds'.
Shushila is op dit moment werkzaam als presentatrice bij RTL4 en RTL5.

Jan-Willem Verbeek

Componist/liedjesschrijver

Right Notes-componist, producer en liedjesschrijver Jan Willem Verbeek maakt vooral muziek in opdracht. Hij schreef liedjes voor Kinderen voor Kinderen, Fadozangeres Maria de Fátima, Berget Lewis en alle songs voor het 99% PUUR album ‘2 x 20 minuten’. Voor de educatieve apps ‘Brazilian-Portuguese’ en ‘Tafels leren met liedjes’ tekende hij voor de songs. Ook maakte hij muziek voor verschillende bedrijfsfilms, documentaires en commercials. Daarnaast wordt hij vaak gevraagd als sessie-gitarist, waarbij vooral de akoestische gitaar zijn specialiteit is.

Als producer (en producent) werkte Right Notes mee aan onder meer albums van Maria de Fátima, een single van Lewis & Simon voor het nationaal songfestival, en de kinder-CD van het Net for Kids kinderkoor.

Luuk Muller

Sound designer/componist

Luuk Muller is componist en afgestudeerd sound designer aan de HKU. Hij verzorgde tijdens zijn studie voor talloze animaties en films het geluid. Nu is hij freelance en werkt hij met vrienden aan korte animaties, kunstfilms en videopromoties. Hij is een groot liefhebber van documentaires en animaties en daarin zit zijn voornaamste ervaring. Hij maakte onder andere geluid en muziek voor de documentaire Canary wharf, the isle of dogs ( Felliciani, 2013) en de animaties Terp (Fube, 2011), Topklas De voorzaan (INbeeld media & This is awesome 2011), Planet Glossy (This is awesome 2012), Myth of fire (Jeroen Koffeman, 2013)  en Lord of the Flies (Jeroen Koffeman, 2014). De voorkeur van Luuk is heel breed, hij houdt van beats en new wave, maar draait zijn hand niet om voor techno. Zijn motto is dan ook: ‘als het maar klopt!’

Hans Rusche

Musicus

Hans Rusche is in 1987 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als uitvoerend musicus. Als gitarist won hij in 1990 samen met het combo van pianist Martin van Dijk de Scheveningen Cabaret Begeleidersprijs. Later is hij zich gaan toeleggen op het maken van orkestbanden op maat en het componeren en arrangeren van muziek voor commercials en bedrijfsfilms. Daardoor ontstond een volwaardige geluidsstudio waarin allerlei geluidsproducties tot stand komen. Zijn muzikale hart ligt bij jazz en popmuziek, maar hij is in staat om allerlei verschillende stijlen aan te pakken. Van klassiek tot jazz, van rock tot levenslied. Hij kan zich goed verplaatsen in de wensen van de opdrachtgever.

Hans werkt regelmatig samen met de ook op deze site aanwezige Jan Willem Verbeek. Samen werkten zij o.a. aan liedjes voor Kinderen voor kinderen, een vertaal-app om Braziliaans te leren en een app om kinderen de tafels te leren.