Deze website maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

workshop

Incompany

Social media vragen een voortdurende stroom van relevante content in de vorm van filmpjes, vlogs en foto’s. Zet je collega’s in als vlogger, reporter of fotograaf. Tijdens de workshops filmen, vloggen en fotograferen met je smartphone leren ze hoe ze filmpjes en foto’s kunnen maken die er niet alleen goed uitzien, maar ook boeiend zijn om naar te kijken.

Onze incompany workshops Filmen en vloggen duren 1 dag of 2 dagdelen en de workshop Fotograferen en bewerken 1 dagdeel. Je kunt de workshops ook in verkorte vorm inzetten als onderdeel van je teamuitje of teambuildingdag. Een leuke en dynamische manier om elkaar beter te leren kennen en beter te leren samenwerken. En natuurlijk ook om beter te leren fotograferen en filmen!

Filmen, vloggen en monteren met je smartphone

Tijdens deze leerzame, incompany workshop leren deelnemers hoe zij op een professionele wijze kunnen filmen en vloggen met de smartphone. Er is niet alleen aandacht voor het filmen zelf, maar ook de inhoud krijgt de nodige aandacht. Hoe kom je tot een goed verhaal? Onze methode is erop gericht om deelnemers op te leiden tot basale filmmaker, editor en storyteller, die eenvoudige onderwerpen kunnen conceptualiseren, verfilmen, monteren en delen via sociale media.

Fotograferen en foto’s bewerken met je smartphone

Tijdens deze Incompany workshop wordt stap voor stap uitgelegd hoe deelnemers (nog) betere foto’s kunnen maken met hun smartphone. Er wordt o.a. aandacht besteed aan compositie, kader, perspectief en scherpte diepte. De focus ligt niet alleen op het beter fotograferen met de smartphone, maar ook op het bewerken van de beelden op de smartphone en het optimaal toepassen van foto’s voor diverse social media als Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter. 

Teambuilding

Tijdens een workshop Filmen en vloggen met je smartphone als onderdeel van een teamuitje, doorlopen deelnemers in een halve dag het productieproces waar een professionele filmploeg soms maanden over doet. Per groepje maken deelnemers een filmverhaal op basis van storytelling principes. Vervolgens wordt in een stoomcursus de meest belangrijke filmtechnieken, filmkaders en camerabewegingen aangeleerd. Dan beginnen de opnames, waarbij de smartphone als camera wordt gebruikt. Daarna kijken we naar de montage. Een film is geen film als er na voltooiing ook niet minstens een heel klein première-feestje plaatsvindt. Daarmee sluiten we af.

Tijdens een teambuildinguitje ‘smartphone fotograferen leren de deelnemers in een paar uur hoe zij de mooiste foto’s kunnen maken en bewerken met hun smartphone. In groepjes leggen de deelnemers elkaar vast op beeld. Na de opnames gaan de deelnemers drie foto’s bewerken en printen. Deze worden vervolgens in een passe-partout gedaan en van persoonlijk commentaar voorzien.

Als ervaren filmmakers en fotografen delen wij onze kennis en inzichten gedurende onze workshops. Onze ervaring is dat na afloop van geslaagde opnames de groepjes uit elkaar gaan als een hecht team.

 

Sfeerimpressies en ervaringen van deelnemers

Workshop filmen en vloggen voor Aedes, op het strandpaviljoen in Scheveningen als teambuildingactiviteit tijdens hun jaarlijks dag-uit.

Filmen en vloggen workshop voor Eden Hotels als teambuilding activiteit in het Babylon Hotel in Den Haag.

Incompany workshop voor medewerkers van de Gemeente Uden en Oss in het Gemeentehuis Uden.

Ervaringen van deelnemers van de Gemeente Noordenveld.