Het team van MFilms

Het team van MFilms beschikt over uitgebreide ervaring op diverse gebieden, variërend van scenarioschrijven en camerawerk tot geluidstechniek, fotografie, belichting, animatie, voice-over, montage en zelfs het componeren van muziek voor soundtracks. Deze rijke ervaring maakt hen niet alleen deskundig in hun vakgebieden, maar ook uitstekende trainers. Ontdek op deze pagina het getalenteerde team van MFilms-specialisten.

Francoise Mittertreiner

Filmmaker, filmproducent en trainer

Françoise is de eigenaar en oprichtster van MFilms. In 1987 studeerde Françoise af aan de Curtin University in Perth als filmwetenschapper. Daarna werkte zij in Perth als producent en regisseur van documentaires en bedrijfsvideo’s. In 1989 ging zij aan de slag bij Joop van den Ende als productie leider en later bij het documentaire-productiehuis Amber Film. Van 1991 tot 2012 werkte Françoise in verschillende marketing- en business development-functies. Sinds 2013 werkt Françoise weer als filmmaker en filmproducent.

Joost Schrickx

Scenarioschrijver/regiseur en trainer

Joost Schrickx is een ervaren scenarioschrijver en regisseur. Zijn ervaringen op het gebied van concept- en scenario-ontwikkeling werkte Joost Schrickx in begin 2015  uit tot het Basisboek Scenarioschrijven (ISBN: 9082246309). Als filmmaker en filmproducent schreef hij een aantal kortere films en een lange bioscoopfilm. Ook maakte hij als regisseur een aantal spraakmakende documentaires. Als producent/regisseur realiseerde hij vele opdrachtfilms, bedrijfsfilms en moodfilms.

Juliette Grimbergen

Vlogger, dagvoorzitter,   presentatrice en trainer

Juliette Grimbergen is dagvoorzitter en presentator. Voor zowel live als online events. Daarnaast is Juliette vlogger. Dat deed ze een jaar lang voor LibelleTV en daarnaast heeft ze haar eigen YouTube kanaal OtenticO. 

Juist voor zakelijke doeleinden zet ze haar vlogskills in. Ze kondigt events en congressen aan of ze maakt een korte vlog op locatie of in de studio, al of niet samen met een interessante spreker. Juliette geeft workshops zakelijk vloggen en presentatietrainingen individueel als in groepsverband.

Mike Warmels

Mike Warmels

Regisseur/scriptschrijver en trainer

Mike Warmels is een ervaren maker van televisieprogramma’s en documentaires. Hij werkt als regisseur en scriptschrijver voor verschillende publieke omroepen (zoals de NTR, KRO-NCRV, AVROTROS en de EO) en onafhankelijke productiehuizen. Gespecialiseerd in documentaires, human interest, wetenschap en jeugdprogramma’s houdt hij ervan om lastige onderwerpen heel toegankelijk te maken voor een groot of jong publiek. De sleutel: een goed VERHAAL! 
Alleen… een goed verhaal moet je zoeken, ontwikkelen, structureren... en dat dan ook nog goed vertellen! Daar draait het om. En dat is misschien wel het moeilijkste van film maken! Dus… wat is dat eigenlijk: ‘een verhaal’? 

Bas Kok

Animator, illustrator en trainer

Bas is animator en illustrator. Met zijn bedrijf Loket 1 richt Bas Kok zich voornamelijk  op het maken van animaties en illustraties, maar ook op het bouwen van websites. Door zijn jarenlange kennis en ervaring in de reclame- en grafische branche kan Bas zich goed inleven in de wensen van organisaties om een doordacht en creatief product neer te zetten.

Jord

Jord Rupp

Componist/podcastproducen en trainer

Jord Rupp is als componist afgestudeerd aan de Herman Brood Academie, waar hij elektronische muziek uitbracht bij onder anderen Spinnin’ Records. Na zijn studie te hebben afgerond begon hij zijn kennis door te geven met één-op-één muzieklessen. Naast het componeren voor zichzelf, andere artiesten en het lesgeven heeft Jord veel ervaring met het bedenken, opnemen en bewerken van podcasts. Vanwege zijn veelzijdigheid kan je bij hem terecht voor alles dat met audio te maken heeft.

Richard den Haring

Podcastproducent en trainer

Richard heeft zich na zijn HBO-studie Journalistiek gespecialiseerd in Radio en Online Media. In 2014 ruilde hij radio in voor podcast. Een jaar later richtte hij het podcastplatform PodNL op dat nu maandelijks meer dan een half miljoen unieke bezoekers trekt. Tot slot is hij auteur van het boek Podcasten voor Dummies en prodcast producer @Studio Lijn 14.

Baukje Hiemstra

Kunstenaar en Workshopleider Film & Animatie

Na de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht (HKU) is Baukje Hiemstra zich gaan specialiseren in film en animatie. Sinds die tijd produceert zij, naast kunstenaarsfilmpjes, ook korte (non-)fictieve filmpjes voor organisaties. De liefde voor film is groot en Baukje vind het geweldig om haar liefde voor film te delen. Daarom organiseert en begeleidt zij workshops fictiefilm maken, korte animatie maken voor particulieren, scholen en bedrijven. Haar motto is als je zelf film maakt, ga je ze intenser bekijken, kun je ze nog beter begrijpen en kan je er meer van leren en vooral genieten.

Kai Dieho

Cameraman

Het vangen van licht. Daar komt het allemaal op neer. Of het gaat om corporate, broadcast of NGO, cameraman Kai Dieho heeft ruim 6 jaar ervaring met filmen en montage op professioneel niveau. Hij werkt o.a. voor de KRO, EO, AVROTROS, EenVandaag en Omroep Gelderland. Comfortabel van conflictgebieden tot presentaties.

Jakob Krabbé

Stemacteur

Als voice-over wordt Jakob Krabbé regelmatig gevraagd voor het inspreken van commercials vanuit zijn eigen studio. Zijn stem is dagelijks te horen op de televisie, de radio en het internet. (Inter) Nationaal, regionaal en lokaal. Maar je kan Jacob ook veel horen in trailers, televisie programma’s, video-games, animaties, pre-rolls, voice-response-systemen, bedrijfsfilms, corporate webvideo’s, e-learning programma’s, promo’s, jingles, luisterboeken en vele andere soorten audiovisuele producties. Als stemacteur spreekt Jacob ook diverse animatie-series, tekenfilms en bioscoopfilms in.

Barbara de Bruyckere

Stemactrice/voice-over

Een theateropleiding, een cursus mime-spelen, acteerwerk bij een straattheatergroep en regelmatig zanglessen. Een passie voor theater. Dat is wat Barbara de Bruyckere in haar jonge jaren dreef. Haar werk als presentatrice van een cultureel programma voor de Stadsomroep Utrecht, sloot daar naadloos bij aan.

De liefde voor het podium bleef, ook toen zij als directiesecretaresse bij beursgenoteerde bedrijven als KPN en AND werkte. Toch was ze lange tijd niet zo actief in die richting. Maar ze heeft de draad weer opgepakt. Als stemacteur, voor haar dé synthese van acteren, presenteren en presteren.

Jaap Gunnink

Jaap Gunnink

Voice over/imitator

Jaap bakt ze bruin als voice-over en imitator. Vanuit zijn thuisstudio creëert hij dan ook zijn vele stemgerechten. Hij serveert al geruime tijd de radio, televisie en online wereld. Zijn klankingrediënten zijn te typeren als jong, puur en enthousiast. En waar mogelijk, voegt hij nog een snufje humor toe.

Ellen Röling

Redacteur/tekstschrijver

Ellen Röling is conceptdenker, storyteller en schrijver. Ze draait mee in de workshops waar het accent ligt op concept en verhaal. Ook schreef ze mee aan website en folders van MFilms.

Marco Verhagen

Regisserende camera operator 

Marco heeft zich in de afgelopen 20 jaar ontwikkeld in het filmen van inspirerende verhalen, ongeacht de camera. Hij begon zijn carrière als adventure filmmaker en dat resulteerde in een 8-delige televisieserie over een zeilavontuur om de wereld. Zijn laatste documentaire Bont Girl is nu te zien op Videoland. Daarnaast maakt hij corporate films voor profit en non-profit organisaties. Marco is  een regisserende camera operator en verzorgt montage in de postproductie. Het is zijn passie om verhalen te maken die mensen raken.

Esmir Majdanac

Filmmaker

Esmir Majdanac is een filmmaker en afgestudeerd aan de UVA als filmwetenschapper. Meer dan 10 jaar werkzaam als (ENG) cameraman, editor en regisseur bij verschillende producties zoals tv-items, bedrijfsfilms en documentaires. Hij werkt met een breed scala aan camera’s en voelt zich thuis binnen verschillende editing-systemen. Met deze ervaring maakt Esmir al geruime tijd films in opdracht van verschillende instanties, bedrijven en particulieren. Zijn kracht ligt in het hanteren van verschillende stijlen afhankelijk van de opdracht(gever). Van gedurfde out of focus shots gemonteerd op zweverige muziek tot een strakke, zakelijke manier van monteren en schieten.

Abdou Azzar

Cameraman/editor/ colorgrader

Abdou Azzar is een zelfstandige cameraman/cditor/colorgrader. Daarnaast is hij ook muzikant en muziekproducent. Hij is zeer creatief ingesteld en ziet elk project als een kunstwerk. Het belangrijkste vindt hij om de visie van de opdrachtgever in beeld over te brengen. Zijn passie voor beeld begon op het gebied van fotografie tijdens zijn opleiding aan de Fotovakschool (2005) tijdens de opleiding begon hij al met het maken van sfeerfilms voor zijn muziek en sindsdien loopt Abdou de deur niet meer uit zonder bewapend te zijn met zijn camera.

Ludo Keeris

Geluidsman

Ludo Keeris is een ervaren geluidsman die in 1992 is afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie. Sindsdien werkte hij als freelancer mee aan zeer diverse film- en televisieproducties. Zijn kracht ligt, naast het professioneel verzorgen van de geluidsopnames, in het meedenken met de filmmaker om tot een nog beter eindproduct te komen. Hoewel Ludo graag op een grote filmset staat gaat zijn voorkeur uit naar de meer intiemere werkomgeving van een documentaire. Met veel plezier reist hij de wereld over, maar ook het kleine van ‘om de hoek’ gaat hem aan het hart.

Jan-Willem Verbeek

Componist/liedjesschrijver

Right Notes-componist, producer en liedjesschrijver Jan Willem Verbeek maakt vooral muziek in opdracht. Hij schreef liedjes voor Kinderen voor Kinderen, Fadozangeres Maria de Fátima, Berget Lewis en alle songs voor het 99% PUUR album ‘2 x 20 minuten’. Voor de educatieve apps ‘Brazilian-Portuguese’ en ‘Tafels leren met liedjes’ tekende hij voor de songs. Ook maakte hij muziek voor verschillende bedrijfsfilms, documentaires en commercials. Daarnaast wordt hij vaak gevraagd als sessie-gitarist, waarbij vooral de akoestische gitaar zijn specialiteit is.

Luuk Muller

Sound designer/componist

Luuk Muller is componist en afgestudeerd sound designer aan de HKU. Hij verzorgde tijdens zijn studie voor talloze animaties en films het geluid. Nu is hij freelance en werkt hij met vrienden aan korte animaties, kunstfilms en videopromoties. Hij is een groot liefhebber van documentaires en animaties en daarin zit zijn voornaamste ervaring. De voorkeur van Luuk is heel breed, hij houdt van beats en new wave, maar draait zijn hand niet om voor techno. Zijn motto is dan ook: ‘als het maar klopt!’

Hans Rusche

Musicus

Hans Rusche is in 1987 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als uitvoerend musicus. Als gitarist won hij in 1990 samen met het combo van pianist Martin van Dijk de Scheveningen Cabaret Begeleidersprijs. Later is hij zich gaan toeleggen op het maken van orkestbanden op maat en het componeren en arrangeren van muziek voor commercials en bedrijfsfilms. Daardoor ontstond een volwaardige geluidsstudio waarin allerlei geluidsproducties tot stand komen. Zijn muzikale hart ligt bij jazz en popmuziek, maar hij is in staat om allerlei verschillende stijlen aan te pakken. Van klassiek tot jazz, van rock tot levenslied.