Incompany workshop - MFilms

Besturen met beelden - smartphone filmen en smartphone fotograferen

Afgelopen week reed ik door het hele land met mijn workshops smartphone filmen en monteren en smartphone fotograferen en bewerken. Deze workshops werden aangeboden aan alle gemeentes en overheidsorganisaties door het A + O fonds tijdens hun landelijke  actieweek waarin het A + O fonds aandacht besteedt aan vakmanschap, persoonlijke ontwikkeling en mobiliteit.

Ik gaf de workshops op de meest uiteenlopende plekken in Nederland.  Van Heerlen in het zuiden van het land tot  Beetsterzwaag in het Noorden. Voor mij een grote uitdaging niet alleen in tijd en organisatie maar ook in het opzetten van een strak programma.
Voor deze workshops moest ik mijn reguliere eendaagse workshops Filmen en Monteren met de smartphone, Smartphone Fotograferen en Bewerken terugbrengen naar 2,5 uur zonder al te veel aan kwaliteit in te boeten.  Ik wilde niet dat mijn workshops louter een teaser waren voor onze reguliere eendaagse workshops.
Gezien de kwaliteit van de eindproducten en ook de vele enthousiaste reacties van deelnemers op LinkedIn, Instagram en facebook is dat gelukt.  Veel deelnemers hadden zich ingeschreven voor alle twee de workshops.

In de 2,5 uur workshop besturen met beelden – filmen met de smartphone leerden de deelnemers niet alleen alles over de techniek van de smartphone en de techniek van het filmen (kadrering, camerabewegingen en camerastandpunten, belichting en geluid maar ook over concepontwikkeling en zelfs over montage.  Tussendoor een oefening en als afsluiting een eindopdracht.
In de 2,5 uur workshop fotograferen en foto’s bewerken met de smartphone  leerden de deelnemers alles over de fotografietechniek van de smartphone, fotografeer techniek en het bewerken van de foto’s aan de hand van de Snapseed app.

Ook geïnteresseerd in een workshop filmen met de smartphone of een workshop fotograferen en foto’s bewerken met de smartphone? Of een andere workshop die wij in het Filmatelier Bussum organiseren? Meld je aan!