Co-creatie videomarketing – voor ieder wat wils

Steeds meer bedrijven, overheidsinstellingen en maatschappelijke organisaties zijn zich bewust van de kracht van video. Relevante content in de vorm van filmpjes voor de website en social media is niet alleen een essentieel onderdeel van het marketingbeleid, het wordt ook steeds makkelijker.

Als ervaren filmmakers zijn wij voor onze klanten ‘de extra man’ in de marketing afdeling. Wij bieden extra slagkracht en begeleiden organisaties naar de volgende stap: continuïteit in het creëren van videocontent. Naast het maken van bedrijfsfilms helpen we organisaties ook met hun videomarketing door medewerkers zelf te leren filmen. Eenvoudig met de camera die we altijd bij ons hebben – de smartphone.

Filmworkshops
Een goed filmpje moet aandacht trekken èn vasthouden. Bovendien wil je beelden die passen binnen de visie van jouw bedrijf. Een te lang filmpje of te weinig variatie kan de boodschap te niet doen.

MFilms biedt verschillende filmworkshops waarin jouw medewerkers leren hoe zij op een professionele wijze een film of vlog kunnen maken met behulp van hun smartphone. Naast de techniek van het filmen, leren deelnemers ook de kunst van het vertellen van een goed verhaal en het communiceren van een krachtige boodschap.

Co-creatie videomarketing – (deel) zelf doen of laten doen
In principe kan dus iedereen na het volgen van een workshop filmen met de smartphone en een mobiele telefoon videocontent creëren.
Maar filmpjes maken, het bedenken van een concept, het uitschrijven van een script, de filmopnames, de montage, het uitzoeken van een passend muziekje en het voorzien van ondertiteling kost naast kennis en vaardigheid ook tijd. Een reden voor organisaties om bepaalde onderdelen van de productie van filmpjes uit te besteden. Steeds meer relaties gaan een co-creatie met ons aan voor het creëren van videocontent. Bij Mfilms kan je kiezen welke onderdelen van de videomarketing je wilt uitbesteden en welke je in eigen beheer wilt uitvoeren.
Je kan bijvoorbeeld een prachtig concept en scenario zelf bedenken maar de vormgeving hiervan, d.w.z de opnames en montage uitbesteden. Of je besteedt de ontwikkeling van het concept en scenario uit, maar laat jouw eigen medewerkers de opnames maken en monteren.

Videomarketingpakketten
Wij kunnen je ook volledig ontzorgen. Wil je bijvoorbeeld een klantreferentie in beeld, een animatie over de werkwijze, service of product, een videovacature of een kort ‘wie zijn wij’ filmpje, dan biedt MFilms verschillende videomarketing pakketten. In overleg stellen we een servicepakket samen tegen een vast bedrag per maand waarbij we op verschillende momenten gedurende het jaar beeldmateriaal opnemen en animaties maken. Zo ligt er videocontent klaar voor release op maandbasis voor je website en social media kanalen.

Wil je meer informatie over hoe wij jou kunnen helpen met je videomarketing? Neem dan contact met ons op.