Versterk de band met je collega’s met onze nieuwe online teambuilding-workshop

Sinds de start van de coronacrisis geven we onze incompany workshops online. Inmiddels hebben meer dan 300 ambtenaren van de gemeentes Leeuwarden, Limburg, Zeeland, Amsterdam en Drechtsteden leren filmen en vloggen via Zoom. Dat was niet alleen leerzaam, maar verdiepte ook de band tussen collega’s! Daarom zijn we nu ook gestart met online teambuildingworkshops voor bedrijven.

Online workshops zijn leuk. Korte instructies wisselen we af met praktijkoefeningen en elkaars filmpjes beoordelen. En dat is soms hilarisch.We hebben al heel wat thuiswerkplekken, balkons en tuinen gezien, en kinderen, honden, katten en echtgenoten figureerden braaf in de vaak verrassend creatieve filmpjes. De workshops kosten geen energie, maar geven energie, lijkt wel. Normaal zijn Zoom-meetings echte energieslurpers, maar hier lijken deelnemers geen genoeg van te krijgen. Als de workshop na 4 uur voorbij is, lijkt de tijd voorbij gevlógen.

“Nu we elkaar fysiek niet meer zien, is dit echt een heel leuke manier om jullie beter te leren kennen”, zei een van de deelnemers bij de nabespreking tegen haar collega’s. En dat klopt. Vóór corona werd de workshop ook al vaak gebruikt als onderdeel van een teambuildingdag. Het is een fun-activiteit, je ziet nieuwe kanten van je collega’s en je kunt ook veel leren over de groepsdynamiek. En als bonus is iedereen een buitengewoon handige vaardigheid rijker: filmen en vloggen met de smarthpone.

Omdat we in deze tijd beter ons best moeten doen om dat gevoel van saamhorigheid te creëren, hebben we nu ook een online versie van onze teambuildingworkshop gemaakt. Een workshop van 4 uur die deelnemers een stukje dichter bij elkaar brengt, ook al zijn ze fysiek ver van elkaar verwijderd. Een workshop die ze uitnodigt een stukje van zichzelf te laten zien en met hun collega’s te delen. En een workshop die ook nog eens snel te organiseren is. Waarom zou je een vergadermarathon niet onderbreken met een leuke én nuttige online workshop.

Goed idee? Laat ons weten hoe jij zo’n teambuildingworkshop filmen en vloggen zou willen inzetten. Juist omdat het online is, zijn we super flexibel. Bel ons voor overleg!