Fotograferen als teamuitje

Zakelijk vloggen met je smartphone

Zakelijk vloggen met je smartphone is op dit moment een grote videomarketing- en content-trend. In een zakelijke vlog deel jij vooral je ervaring en expertise op jouw vakgebied.
Maar hoe doe je dit nu professioneel? En hoe zet je het strategisch in? Het lijkt heel eenvoudig maar dat is het niet. 

Een paar tips voor een succesvolle vlog!

 1. Bedenk een pakkende titel! Maak gebruik van keywords (keywords zijn zoekwoorden, veel gebruikte woorden of woordcombinaties die bezoekers gebruiken bij zoekmachines).
 2. Deel relevante content. Maak een inhoudelijk interessante vlog van ongeveer 1 minuut en maximaal drie minuten. Bedenk voordat je gaat filmen waarom de kijker moet kijken naar jouw vlog. Wat is het doel van jouw vlog?
 3. Authenticiteit en betrouwbaarheid. Maak je vlog niet te commercieel. In je vlog deel je je kennis of geef je tips over je product of dienst. Je praat niet over hoe goed je dienst of product is.
 4. Voorbereiding is het halve werk. Bereid je vlog goed voor. Denk goed na over het begin,- midden en eind. Wat is je boodschap en wat is je call-to-action? Wat wil je dat de kijker gaat doen na je vlog?
 5. Kleding maakt de man. Wat doe je aan? Zorg dat je kleding draagt die bij jou en je vlog past.
 6. Maak je vlog visueel aantrekkelijk. Je vlog hoeft er niet helemaal gelikt uit te zien maar wel een beetje spannend en afwisselend van beeld. Niemand wil steeds maar kijken naar een ‘talking head’. Wissel van shots en film vanuit verschillende standpunten.
 7. Muziek. Zoek een lekker deuntje die past bij jouw boodschap van de vlog. De combinatie van beeld en geluid houdt de kijker vast. Let erop dat je rechtenvrije muziek gebruikt!
 8. Zorg voor regelmaat en consistentie. Post en plaats je vlogs op YouTube en social media op vaste momenten.
 9. Kies een aantrekkelijke thumbnail. Gebruik een beeld uit jouw vlog. Het beeld moet namelijk passen bij je verhaal.
  Wil jij leren hoe jij je vlog niet alleen visueel maar ook inhoudelijk interessant kan maken? Volg dan onze workshop filmen en monteren met je smartphone. Tijdens deze workshop leer jij niet alleen hoe je mooie beelden maakt en goed geluid opneemt maar ook hoe jij in beelden een pakkende vlog of verhaal kan vertellen. De workshop is speciaal ontwikkeld voor iedereen die meer wil halen uit de smartphone bij het maken van een vlog, beeldverslag of vastleggen van een interview.
  Na afloop van onze workshop loop je weg boordevol kennis en informatie op het gebied van vlogs & video’s maken. Veel handige tips & tricks t.a.v niet alleen smartphone en filmtechniek maar ook hoe je een beeldverhaal of vlog opbouwt en een eenvoudig interview afneemt. Ontmoet andere vakgenoten in een inspirerende omgeving. Geniet van de lekkere koffie en lunch in ons filmatelier in Bussum en doe vooral veel inspiratie op om daarna enthousiast aan de slag te gaan met filmen of vloggen met je smartphone.