Deze website maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Fotograferen als teamuitje
workshop

fotograferen als teamuitje

Heb je er wel eens over nagedacht een workshop fotograferen met de smartphone als teambuilding-activiteit in te zetten? Samen op een andere manier aan de slag met de smartphone. Naast het feit dat het leuk is om op een andere manier bezig te zijn met de smartphone, is het ook nog eens erg nuttig en leerzaam.

De vaardigheden die de deelnemers tijdens de workshop aanleren kunnen worden ingezet om zelf beeldmateriaal voor de sociale mediakanalen van je organisatie te ontwikkelen.

Wij leren jouw organisatie op een professionele manier fotograferen met de smartphone!

Programma
We beginnen de workshop met een uitleg over alle mogelijkheden van de smartphone fotocamera. Hierna volgt een stukje fotografie techniek. Hierin behandelen we onderwerpen zoals compositie, kadrering, focus en de kunst van belichting. We leggen bijvoorbeeld uit hoe je meer diepte in je foto's kunt krijgen door lijnen en welke compositie-regels je kunt toepassen voor een evenwichtige foto. Na een stukje smartphone camera en fotografie techniek krijgen de deelnemers verschillende opdrachten. Deze leren zij na afloop te bewerken met de app Snapseed.  We eindigen de workshop met het met elkaar bespreken wat goed ging en wat juist niet. Natuurlijk krijgen de deelnemers complimenten maar daarnaast ook tips en trucs hoe zij hun foto’s nog beter kunnen maken en bewerken.

Uitleg en praktische oefening wisselen elkaar af
De nadruk van de workshop ligt op het zelf doen, onder begeleiding van een ervaren smartphone fotograaf.  Na de theoretische uitleg over de smartphone camera en fotografie techniek krijgen deelnemers verschillende opdrachten. Deze gaan zij vervolgens bewerken met de app Snapseed. 

Wat kunnen de deelnemers na deze workshop? 
Na deze workshop kunnen jouw deelnemers mooie foto’s maken met de smartphone en bewerken met de app Snapseed. Ook weten zij hoe ze de foto's kunnen exporteren naar social media als Instagram, Twitter of naar een mailbericht. Daarnaast leren wij de deelnemers welke andere goede fotografie-app’s er voorhanden zijn en andere coole bewerkings apps.

Sfeerfilmpjes fotografieworkshop

Teambuilding workshop
Ziekenhuis Rivierenland

Incompany workshop 
WUR (Wageningen University and Research) 

Teambuilding workshop
Kabinet en protocol, Gemeente Den Haag

Open Training
Filmhuis Bussum 

Voorbeeldfoto’s eindopdracht

De kracht van workshops bij MFilms

  • Veel ervaring: MFilms biedt workshops filmen, vloggen en fotograferen met je smartphone sinds 2015 
  • Training door professionals uit de tv- en filmwereld met ruime didactische ervaring 
  • Optimale afwisseling van theorie, voorbeelden en praktische oefeningen 
  • Nadruk ligt op zelf uitproberen voor een steile leercurve 
  • Persoonlijke aandacht 
  • Goede prijs-/kwaliteitverhouding: workshops zijn hoogwaardig en betaalbaar 
  • Goede reviews: deelnemers gaan geïnspireerd, blij en tevreden naar huis